Program
oct.

7

10:00
oct.

8

18:00
  • Expoziție

Feel The City – Cultură pentru toți de-a lungul Canalului Bega

Program
Sâmbătă, Duminică: 10:00–18:00
Acces gratuit

Expoziția va avea loc pe malul Canalului Bega, mai precis, în zona dintre Palatul Copiilor și Galeria Riverside (ISHO). Evenimentul are ca scop prezentarea machetelor tactile 3D ale unor spații cu destinație culturală situate pe Traseul Bega: Filarmonica Banatul, clădirea Faber, Centrul Reformat Noul Mileniu și Turnul de Apă din cartierul Iosefin. Machetele fac parte din expoziția  tactilă Feel the City care se va deschide în luna decembrie 2023.

Expoziția este destinată în principal nevăzătorilor și conține 26 de machete tactile 3D ale celor mai reprezentative spații cu destinație culturală din Timișoara. Hărțile tactile ale celor 5 cartiere și harta generală tactilă a orașului, precum și o broșură tactilă în format carte și o broșură tactilă în format pagină.

Informațiile audio aferente machetelor tactile 3D sunt livrate prin intermediul unei platforme audio-ghid cu aplicații mobile iOS și Android, care permite redarea de conținut pe baza identificării exponatelor prin etichete inteligente NFC, cu înregistrări audio în format mp3 prin narațiune generată prin Inteligență Artificială de calitate premium în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană și portugheză. Conținutul audio se va realiza pe baza înregistrărilor în limbile română și maghiară. Hărțile și broșurile tactile au acces la informații audio prin coduri QR.

Alte evenimente

Descoperă tot programul