Program
oct.

7

12:00
oct.

8

17:00
  • Expoziție
  • Instalație

Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital | Patrimoniul Canalului Bega

Campus UPT | Corpul D
Bd. Vasile Pârvan, nr. 2
Program de vizitare
Sâmbătă și Duminică, 12:00-17:00
Acces gratuit

În cadrul Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara a realizat o instalație video 3D Ecourile Bega/ Bega Echoes și o instalație de realitate virtuală Patrimoniul Canalului Bega, care reflectă patrimoniul istoric și habitatul natural al Canalului Bega. Cu tehnologia legată de cartografierea și capturarea monumentelor și siturilor antropocentrice, artista norvegiană Ingrid Bjørnaali și artistul român Marius Jurca au încercat să surprindă de aproape Canalul Bega și să readucă la viață scanările 3D înghețate în timp prin animarea virtualului rezultat în lucrarea Ecourile Bega/Bega Echoes. Prin lucrarea de realitate virtuală Patrimoniul Canalului Bega realizată de studenții UPT, participanții vor avea ocazia să descopere poveștile oamenilor, informații despre biosfera din jurul Canalului Bega folosind tehnologii digitale de ultimă generație, dar și versurile poetului Robert Șerban.

Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii, co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte si Consiliul Județean Timiș.

Proiectul face parte din Programul cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Alte evenimente

Descoperă tot programul