Program
oct.

6

09:00
oct.

8

17:00
  • Expoziție

Renée Renard | Momente de fericire

Asociația Pietatea Bănățeană
Bd. Revoluției din 1989, nr. 25
Program de vizitare
Vineri–Duminică: 9:00-11:30 și 15:00-17:00
Acces gratuit

După ce în prima etapă a proiectului Laboratoarele Memoriei – Pietatea Bănățeană s-a realizat o selecție, prelucrare și prezentare artistică a unor documente de arhivă, relevante pentru istoria de aproape un secol a Asociației Pietatea Bănățeană, în etapa a doua se va iniția un dialog cu membri ai asociației.

Aceștia vor alege, împreună cu artista Renée Renard (inițiatoarea conceptului de Laboratoare ale Memoriei), fotografii sau documente semnificative din istoria lor personală de care își amintesc cu bucurie. Ziua căsătoriei, nașterea copiilor, prima zi de școală, o reuniune de familie sau cu colegii, achiziționarea primei mașini, un concediu frumos, primirea unui premiu ș.a vor constitui subiecte de interes pentru expoziție.

Din fotografiile alese se vor realiza colaje pentru a crea un mozaic vizual și emoțional de micro-istorii locale, integrate unei macro-istorii într-o permanentă schimbare, istorii care și-a pus amprenta asupra destinului fiecăruia.

Proiectul face parte din Programul cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Alte evenimente

Descoperă tot programul