Program
oct.

7

12:00
oct.

7

12:45
Povești africane
Povești africane
  • Atelier
  • Spectacol

Povești africane

Parcul Copiilor
Parcul Copiilor
Program
Sâmbătă, 12:00-12:45
Acces gratuit

Spectacolul interactiv Povești africane este o producție BIS Teatru, în regia lui Bogdan Sărătean, eveniment în cadrul proiectului Unitate în diversitate – Basme românești și africane, implementat de Asociația INTERAKT ARTS, în parteneriat cu Asociația BIS și cu sprijinul Asociației Diogene.

Spectacolul are la bază un basm popular african, „Povestea fetiței Nsangi și a cimpanzeului flămând”, basm care prezintă similarități cu alte basme europene („Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă sau „Scufița Roșie”, de Frații Grimm). Basmul african are mesaje similare celor europene, și anume credința în toleranță și acceptare, victoria binelui asupra răului, nevoia protejării celor mici în fața pericolelor din mediul social, a doua șansa de reabilitare pentru „cei răi“.

Proiectul “Scrisori pentru bunicii noștri” face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Light Over Borders, derulat de Centrul de Cultura și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Alte evenimente

Descoperă tot programul