Program
oct.

7

11:00
oct.

7

12:30
  • Tur ghidat

Atenție, apă! – Tur ghidat pe Canalul Șubuleasa

Canalul Șubuleasa
St. Rudolf Walter, zona Plopi-Kuncz
Program
Sâmbătă, 11:00-12:30

Atenție, Apă! este un apel pentru conștientizarea de către locuitorii orașului a potențialului cursurilor de apă minore din jurul Timișoarei. În anul 2023, investigăm istoria, situația actuală și oportunitatea de viitor a Canalului Șubuleasa – o oază a biodiversității peri-urbane din estul orașului Timișoara, la sud de Canalul Bega.

Pe 7 Octombrie, de la ora 11,00, vom povesti despre rețeaua cursurilor de apă, despre Canalul Șubuleasa ca element identitar al culturii locale – simbol al transformărilor hidrografice din regiune, despre acțiunile proiectului Atenție, Apă! și despre scopul inițiativei Timișoara verde-albastră. Loc de întâlnire.

Atenție, Apă! face parte din inițiativa Timișoara verde-albastră – o platformă de responsabilizare a locuitorilor față de resursele naturale pe care (încă) le regăsim în oraș și împrejurimi. Inițiativa promovează oportunitatea majoră a rețelei cursurilor de apă și canalelor de desecare din regiune și de a deveni scheletul unei noi rețele verzi-albastre, care să funcționeze ca un sistem de coridoare ecologice interconectate. Acest sistem va putea permite ca natura să fie parte din oraș, să existe și în interiorul localităților.

Proiectul face parte din Programul cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Alte evenimente

Descoperă tot programul