Program
oct.

6

13:00
oct.

8

23:00
  • Live DJ set
  • Târg

Launmomentdat în curte

FABER
Spl. Peneș Curcanul, nr. 4-5
Program
Vineri–Duminică, 13:00-23:00
Acces gratuit

Pentru al treilea an consecutiv, Launmomentdat în curte revine, în perioada 6-8 octombrie, la FABER, pentru a oferi publicului o experiență muzicală aparte. Acest festival aduce în prim plan muzica alternativă și artiștii locali, iar intrarea este liberă.

Launmomentdat în curte invită pe scenă o selecție impresionantă de artiști, de la headlineri internaționali până la talente locale emergente. Printre aceștia se numără Alessandro Adriani, Credit 00, El Khat live, Joy, Mihu & Silv, Mim Suleiman live, Mini Zucchini, Mr. H, Precious Bloom live și mulți alții.

Alessandro Adriani este un nume important în lumea muzicii electronice contemporane, cunoscut pentru abilitatea sa de a crea sunete inovatoare și pentru contribuția sa la scena muzicală alternativă din Berlin. De mai bine de un deceniu, este responsabil de Mannequin Records, casa de discuri care reflectă foarte bine gusturile sale neconvenționale, de la techno la electro, până la cold wave, industrial, EBM, minimal synth.

Credit 00 a împins limitele muzicii electronice, trecând prin mai multe faze și stiluri. A crescut în cultura hip-hop, graffiti și breakdance a anilor ’90, trecând prin multe preferințe muzicale: de la electro clasic la reggae dancehall, de la italo disco la chicago house, de la detroit techno la new wave sau ghettotech. Are la activ numeroase EP-uri, compilații și colaborări lansate prin diferite case de discuri. El este mereu în căutarea necunoscutului și încearcă să provoace ascultătorul, dar și pe el însuși.

El Khat live este o trupă din Tel Aviv, Israel, formată din patru muzicieni cu origini diverse, din Irak, Polonia, Maroc și Yemen. Grupul este condus de evreul yemenit Eyal El Wahab. Inițial, Eyal s-a alăturat Orchestrei Andaluziene din Ierusalim în 2012, fiind un artist fără precedent, care a susținut numeroase turnee și are o relație intensă cu arta sa.

Mim Suleiman live este o cântăreață, compozitoare și interpretă din Zanzibar, care s-a stabilit în Sheffield, Anglia. Muzica ei reflectă cultura din Zanzibar într-un mod autentic și vibrant, cuprinzând elemente din afrobeat, disco, deep house și soul. Ea cântă în principal în limba sa maternă (swahili) fiind foarte apreciată pentru piesa sa Mingi”, care se regăsește în coloana sonoră a jocului Grand Theft Auto V și pe postul de radio Soulwax FM.

Precious Bloom live este o trupă formată în 2022 în Jakarta, Indonezia, de către Aradea Barandana și Adinda Dwimadasari. Aceștia prezintă o combinație unică de talente și experiențe în peisajul muzical din Indonezia. Aradea Barandana, cu background-ul său de curator și producător de muzică, prezintă o vastă cunoaștere a sunetelor și stilurilor muzicale. El a explorat în profunzime muzica electronică și a fost cunoscut pentru proiectul propriu, Dea și colaborarea cu grupul muzical Zatua.

Într-o epocă a muzicii digitale, festivalul aduce un omagiu muzicii pe vinil. Aici, vei găsi selecții de muzică autentică și oferită de colecționari pasionați. De asemenea, evenimentul susține și promovează artiștii locali prin intermediul unui pop-up dedicat. Aici, vizitatorii descoperă lucrări de artă, obiecte hand-made și creații unice ale comunității artistice din Timișoara.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Alte evenimente

Descoperă tot programul