Program
oct.

6

20:00
oct.

8

02:00
  • Festival
  • Instalație

Lights On – The Night-Art Festival | Circuitul instalațiilor de lumină

Locații multiple
Canalul Bega
Program
Vineri–Duminică, 20:00-02:00
Acces gratuit

Cea mai importantă dintre activitățile cuprinse în cadrul Lights On-The Night-Art Festival | Circuitul instalațiilor de lumină este, de fapt, și motorul întregului festival. 20 de lucrări de light-art răspândite în Cartierul Iozefin sunt conectate de tururi ghidate, iar publicul este invitat la o plimbare nocturnă pentru a le descoperi și pentru a-și descoperi, în egală măsură, orașul.

De la străzi, la curți interioare, bazinele de pe malul Canalului Bega sau chiar chiar canalul în sine, toate aceste spații se trezesc la viață după lăsarea întunericului și devin puncte pe cea mai nonconformistă hartă care invită publicul la plimbare și observare. Participanții pot fi parte la un eveniment cu adevărat nocturn, dar care nu produce dezechilibre, nu deranjează și nici nu poluează vizual, instalațiile fiind amplasate astfel încât să comunice cu mediul într-o manieră unică. Parcurgerea circuitului în propriul ritm, acesta fiind cu adevărat un eveniment deschis publicului cu mult după miezul nopții. Participanții pot descoperi fascinați orașul în maniera Lights On. Locațiile sunt Podul Iosefin, restaurant Flora, Parcul Alpinet, Piața Mocioni, Piața Maria, Paltim, Bazinul de Înot de pe Tudor Vladimirescu nr. 19A, Campus Politehnică, Cinema Arta, întregul Canal Bega.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. The Night-Art Festival este prezentat de George by BCR. Sponsorii Lights On - The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, ATP Motors, Iulius Town Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca. Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Hotnews.ro, Pressone.ro, G4Media.ro, Hotnews.ro.

Alte evenimente

Descoperă tot programul