A doua ediție se desfășoară între 16-18 august 2024.
Află mai multe
Program
oct.

6

12:00
oct.

8

16:00
  • Lansare de carte

Vasyl Kovalenko | Nature, Migration and Me

Parcul Copiilor
Bv. Constantin Diaconovici Loga, nr. 43
Program
Vineri–Duminică, 12:00-16:00

Proiectul Nature, Migration and Me propune o carte de colorat antistres, alcătuită din imagini ale unor animale stilizate, pe fundalul unor compoziții abstracte. Aceasta aduce în discuție tema animalelor aflate în zone de război, a animalelor de companie care au migrat împreună cu stăpânii lor sau au fost abandonate și au recurs la migrația locală pentru a supraviețui.
În timp ce arta poate deveni o formă de terapie, compozițiile propuse amintesc faptul că omul face parte din natură, iar echilibrul și armonia sa sunt direct influențate din mediul înconjurător.

Lansarea cărții va avea loc în 6 – 8 octombrie, cu ocazia City Celebration, eveniment principal al programului național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023”. Vom reveni în curând cu mai multe detalii legate de eveniment.

Despre artist:
Vasyl Kovalenco este un tânăr artist din Kherson, Ucraina. Este pictor, designer grafic, autor al unor videoclipuri și instalații artistice, lucrând cu diferite media și genre. A participat în numeroase expoziții colective, iar colecțiile sale personale pot fi găsite peste tot în lume. În lucrările sale, imagini și texte pline de viață creează narative deschise interpretării. Este membru în consiliul Fundației Caritabile Polina Raiko și desfășoară activități de voluntariat în cadrul Muzeului de Artă Contemporană din Kherson.

Parteneri: Gărâna Jazz Fest, Comunitate Românilor din Serbia, Asociația Memorialul Revoluției, Centrul de Proiecte Timișoara.

Proiectul face parte din Programul cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Alte evenimente

Descoperă tot programul