A doua ediție se desfășoară între 16-18 august 2024.
Află mai multe
Program
oct.

8

19:00
oct.

8

20:00
  • Concert

Nils Petter Molvaer / Airelle Besson | Timișoara Jazz Festival

Centrul Reformat Noul Mileniu
Spl. Morarilor, nr. 7
Program
Duminică, 19:00-20:00
Acces cu bilet

în cadrul Timișoara Jazz Festival 2013, ediția XIII

Nils Petter Molvær este un muzician norvegian renumit, cunoscut în special pentru contribuțiile sale la genurile de muzică ambient, jazz și electronic. S-a născut pe 18 septembrie 1960 în orașul Sula, Norvegia, și a devenit una dintre figurile de frunte ale scenei muzicale norvegiene și internaționale. Cariera lui Nils Petter Molvær se extinde pe mai multe decenii și a fost influențată de o varietate de stiluri muzicale. Este cunoscut pentru abordarea sa inovatoare a trompetei, utilizând tehnologie electronică și efecte pentru a crea sunete neconvenționale și atmosferice. Muzica sa poate fi descrisă ca o combinație captivantă de jazz, ambient, muzică experimentală și electronică.

Albumul său de debut, „Khmer,” lansat în 1997, a avut un impact semnificativ în lumea muzicii, obținând recunoaștere atât în rândul criticilor, cât și al publicului. De-a lungul carierei sale, Nils Petter Molvær a lansat numeroase albume, contribuind la evoluția muzicii jazz contemporane și la fuziunea acesteia cu elemente electronice și ambientale.

Airelle Besson este o trompetistă și compozitoare franceză de jazz. Ea este cunoscută pentru abordarea sa inovatoare și expresivă a muzicii jazz. Colaborarea cu „Friends” indică faptul că ea lucrează adesea cu alți muzicieni talentați pentru a crea muzică diversificată și captivantă. Este posibil să fie implicată în proiecte care variază în stil și influențe, aducând o varietate de sunete și idei în muzica sa.

Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Alte evenimente

Descoperă tot programul