Program
oct.

6

16:00
oct.

6

17:00
  • Concert

Nonconformist Anthology / VanDerCris | Timișoara Jazz Festival

D'Arc pe Mal
Podul Mihai Viteazul
Program
Vineri, 16:00-17:00
Acces pe bază de bilet

în cadrul Timișoara Jazz Festival 2013, ediția XIII

VanDerCris este o combinație incredibilă de muzicieni: un tânăr basist optimist și matur în gândirea sa clară – Dănuț Blaga; un tastaturist vigilent cu simțul armoniei – Marcelle Poaty Souami; un baterist de rock și pop cu abilități de producție muzicală – Florin Cvasa; un vizitator de pe planete îndepărtate în drumul său spre infinit – Lucian Nagy; un chitarist ale cărui nume este amestecat și anagramat – VanDerCris (Horea CrisoVan).

Horea Silvio Crișovan a fost chitarist în trupele Cardinal Neurotica, Blazzaj, Acum și face parte în prezent din proiectele VanDerCris, TM Groove, Pro Musica și Abra. A avut ocazia să cânte cu proiectele sale de fusion în deschidere pentru artiști de clasă mondială precum Eberhard Weber, Jean Luc Ponty, Scott Henderson, Mike Stern, Victor Wooten, Federico Malaman și Yellow Jackets. Din 1995 până în prezent a cântat în duet cu Ilie Stepan. În prezent lucrează ca producător muzical și compozitor.

Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Alte evenimente

Descoperă tot programul