Program
oct.

6

10:00
oct.

8

18:00
  • Expoziție
  • Film
  • Video

Timișoara în viziunea arhitectului-șef Székely László

Casa Maghiară / Magyar Ház
Bd. Revoluției 1989, nr. 8
Program de vizitare
Vineri–Duminică, 10:00-18:00
Acces gratuit

Proiectul propune prezentarea operei arhitectului Székely László, al cărui nume este legat de o serie de clădiri emblematice ale Timișoarei. Expoziția este găzduită într-una dintre ultimele clădiri construite după planurile arhitectului și anume în Casa Maghiară de pe Bulevardul Revoluției din 1989, nr. 8. Expoziția va fi deschisă publicului timp de două luni, începând cu 6 octombrie.

Expoziția este amenajată pe coridoarele și în sălile clădirilor proiectate de Székely László, spații unde vor fi proiecții (realizate în limba maghiară cu subtitrare în limba română) despre viața și opera arhitectului. Prin intermediul filmului, dar și vizitarea clădirilor proiectate de arhitect, publicul va avea ocazia să descopere personalitatea și viața celui mai cunoscut arhitect-șef al Timișoarei și istorii legate de clădirile proiectate de acesta. Personalitatea lui Székely László și-a lăsat o amprenta inconfundabilă în arhitectura orașului.

Proiectul face parte din Programul cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Alte evenimente

Descoperă tot programul