7
8
Wohlstand (Afterparty) — Prosperity Afterparty
Prosperity (Afterparty) este un proiect cu multe polemici. Prin punerea în lumină a temelor dintr-o gamă largă de discipline, rezultă un discurs continuu. Printre altele, sunt negociate contraste precum stagnarea tradiției și dezvoltarea continuă a tehnologiei. Sunt umplute lacunele dintre istorie și viitor. Înțelegerea urban-elitistă a artei se întâlnește cu romantismul rural al artei.
Din punct de vedere istoric, este vorba despre construcția tradițională de bărci, Plätte sau Zille, precum și despre legătura prin intermediul căilor navigabile a regiunii Salzkammergut cu regiunea Banat din România, datorită comerțului cu sare, dar și despre migrația (forțată) și deportarea care a avut loc în timpul Mariei Theresia a persoanelor nedorite din Salzkammergut, care au fost trimise în România pe bărci de lemn de o singură folosință pentru a nu se mai întoarce niciodată.
În ceea ce privește partea artistică și artizanală, există o sculptură plutitoare de mari dimensiuni, care va fi pusă în apă într-unul din lacurile din Salzkammergut la jumătatea lunii august. Din această sculptură se va desprinde un „braț” care va servi ca un mic vehicul pentru călătoria de cercetare pe Dunăre, care va îmbogăți sculptura cu informații și semnificații. Odată ce brațul de cercetare se va întoarce, acesta va fi reunit cu sculptura mare dintr-un alt lac din Salzkammergut și vor traversa împreună întregul lac. Apoi, sculptura plutitoare va fi scoasă din apă, va fi dezmembrată, va fi amplasată vertical și va fi pusă pe un loc public din Bad Ischl pentru anul 2024, anul Capitalei Europen a Culturii. Tema Wohlstand (Afterparty), declarată de artiști, servește ca un câmp de (fricțiune) pentru conversație, discuție, colaborare și găsirea unui sens. Sub această temă se află subiectul „Munca de îngrijire pentru România”, care este un subiect care leagă România de Salzkammergut și care afectează oamenii de aici și de acolo.