A doua ediție se desfășoară între 16-18 august 2024.
Află mai multe
Oameni

Laura Lazin

Vice-președinta Asociației Cetățean de Traian

Timișoara 2023 a reprezentat pentru noi atât o oportunitate, cât și o provocare. Am urcat din mers în vagonul operatorilor culturali, fără prea multă experiență, dar cu foarte multe idei și un scop mare, care a rămas de la început același: să transformăm Piața Traian într-un pol socio-cultural alternativ.

Anul Capitalei Europene a Culturii a fost momentul cel mai potrivit pentru a face asta deoarece ne-am putut baza pe suportul financiar, logistic și informativ oferit de Centrul de Proiecte și Asociația Timișoara 2023 și de atenția unui public larg interesat de evenimente culturale, dispus să le caute și în afara centrului orașului, în cartiere.

Pentru noi, ca asociație, a fost un prilej să învățăm foarte multe: să respectăm niște structuri, să găsim soluții atunci când întâmpinăm probleme, să ne adaptăm la bugete, termene și așteptări. Pentru noi, ca oameni, a fost o sursă de satisfacție pentru că ne-am putut materializa ideile, pentru că au fost apreciate de public, pentru că am cunoscut oameni și am creat legături pe care le apreciem și pe care altfel nu am fi avut ocazia să le facem.

Dar cel mai important, Timișoara 2023 reprezintă fundația pe care noi vom putea să ridicăm în continuare Piața Traian ca punct de reper pentru cultura timișoreana.