Program
oct.

6

20:00
oct.

6

21:00
  • Concert

Berlin Division

Manufactura
Spl. Tudor Vladimirescu, nr. 9
Co-organizatori
Muzicon.hub, Manufactura
Program
Vineri, 20:00-21:00
Acess gratuit

Apărut în 2023, în Timișoara, Berlin Division este un proiect de muzică electronică ce îmbină elemente vintage de synthpop și darkwave cu ritmuri moderne de techno.

Formată din Cristian Paroș (synth-uri, electronică și voce) și Alfred Paroș (sesiuni live), trupa Berlin Division propune o muzică cu o arie de inspirație vastă ce caută să învăluie mesajul sensibil, ușor melancolic, în nuanțe cât mai ritmate și melodice. Un melanj sonic care transpune auditoriul într-un soundscape cu o energie aparte, un soi de pasaj atemporal ce transformă simțurile. Nu le deformează, ci vine în completarea lor, asemeni acelei concluzii din continuarea unui gând niciodată dus la final. Partea vocală, deși mai puțin obișnuită în muzica electronică de azi, este integrata perfect în atmosfera propusă de instrumental, reușind astfel, prin tonalitatea foarte catchy și lirismul melodic, să producă un impact deosebit încă de la primele note.

Inserțiile de space ambient oferă compozițiilor o dimensiune aparte, plasată undeva în afara spațiului terestru, amplificând sentimentul acesta de călătorie prin sunet. O muzică ce te poartă prin universuri creative ce amintesc de Jean Michel Jarre, Erasure sau Eurythmics, New Order sau Mouse on Mars și Booka Shade.

Finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara

Alte evenimente

Descoperă tot programul