Program
oct.

7

19:00
oct.

7

20:00
  • Concert

Brigada D vs. Qinta Spartă

Uszoda
Parcul Central
Program
Sâmbătă, 19:00-20:00
Acces gratuit

Brigada D: Norzeatic / Brugner / DJ Dox
Qinta Spartă: Tavi Scurtu – tobe, sampler; Albert Tajti – clape; Mike Alex – bas electric, synth bass; Tzuc – scratches & cuts

Brigada D este o trupă de hip-hop cu o istorie de aproape 30 de ani, formată din cei doi MC, Norzeatic și Brugner, cărora li se alătură și DJ Dox. Cunoscută în anii ’90 drept Delikt, a fost una din trupele componente ale sindicatului RAN-S, prima grupare de hip -hop din România (alături de R.A.C.L.A, Da Hood și Getto Daci). În 1998, Delikt a lansat albumul Fără număr, considerat de cunoscători un album-cult și un clasic al genului. Cei doi MC au avut numeroase colaborări cu artiști hip-hop precum legendarul DJ Sleek, La Familia, Il-egal, K-Gula, M&G, C.T.C și membrii RAN-S.

După o lungă perioadă de proiecte solo, Norzeatic și Brugner s-au reunit sub numele de Brigada D, alături de vechiul lor colaborator, DJ Dox, unul dintre primii și cei mai cunoscuți DJ de hip-hop din România.

Bonusul acestei reveniri este colaborarea cu trupa de instrumentiști de jazz Qinta Spartă (Tavi Scurtu – baterie & sampler, Albert Tajti – clape, Mike Alex – bas și DJ Tzuc). Aceștia vin cu o reinterpretare a pieselor instrumentale clasice ale Brigăzii, cu un plus de funk, improvizație și groove-uri antrenante.

Acest eveniment face parte din Celebrarea orașului (6-8 octombrie 2023), program organizat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Alte evenimente

Descoperă tot programul