Program
oct.

6

10:00
oct.

7

20:00
  • Expoziție
  • Tur ghidat

Semnalizatoare – Designul nu este un Panou de Bord

FABER
Timișoara, Spl. Peneș Curcanul, nr. 4-5
Program de vizitare
Luni–Sâmbătă, 10:00-20:00

„Semnalizatoare ‐ Designul nu este un Panou de Bord” este o expoziție din cadrul Programului Bright Cityscapes, despre industria Timișoarei, principala forță economică a orașului, de peste 200 de ani. Unicitatea și valoarea ei informativă sunt reflectate de lucrări realizate prin colaborări inedite, între cercetători ai Universității Politehnica Timișoara și designeri români și internaționali.

Expoziția oferă o demonstrație despre cum designul se intersectează cu alte domenii și pune întrebări legate de industrie, dar și în mod mai general, arătând că designul are un impact extins. Expoziția servește ca un semnalizator pentru Timișoara, propunând o nouă traiectorie pentru designul, arhitectura și cultura digitală a orașului.

Ancorate într‐o cercetare extinsă denumită „Economia Timișoarei: Distribuția Teritorială a Economiei în Zona Metropolitană Timișoara”, lucrările din expoziție au folosit rețeaua locală de inginerie și au interacționat cu sisteme de cunoaștere bine stabilite în interiorul și în afara ecosistemului industrial al Timișoarei.

Participanți: Théophile Blandet, Cinzia Bongino, Cristina Cochior, Jing He, Flora Lechner, Guillemette Legrand, Alina Lupu, Petre Mogoș și Laura Naum / Kajet Journal, Simone C Niquille /technoflesh Studio, Parasite 2.0, Santiago Reyes Villaveces

Curatoare: Martina Muzi

Parte din programul oficial al Timișoara – Capitală Eurpeană a Culturii 2023. Co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Ordinul Arhitecților din România, Fundația Flex.

Alte evenimente

Descoperă tot programul