Program
oct.

6

19:00
oct.

6

20:00
  • Concert

Pawel Kaczmarczyk Trio / Yuri Daniel Quartet – Northern Lights | Timișoara Jazz Festival

Centrul Reformat Noul Mileniu
Spl. Morarilor, nr. 7
Program
Vineri, 19:00-20:00
Acces cu bilet

în cadrul Timișoara Jazz Festival 2013, ediția XIII

Paweł Kaczmarczyk este cu siguranță o figură notabilă în scena de jazz poloneză și europeană, cunoscut pentru abilitățile sale excepționale ca pianist de jazz, compozitor și muzician de acompaniament. Călătoria sa în lumea jazzului a început când era doar un adolescent, participând la diverse festivaluri și concursuri de jazz, unde a obținut recunoaștere și a primit numeroase premii. Talentul lui Kaczmarczyk și devotamentul său pentru jazz i-au adus cele mai înalte onoruri în categoria New Hope a sondajului cititorilor revistei Jazz Forum, între anii 2004 și 2007. Aceste aprecieri au recunoscut ascensiunea sa în comunitatea de jazz.

Yuri Daniel s-a născut în 1966 în Brazilia și s-a mutat în Portugalia în anii ’80, unde a participat, ca bursier, la Hot Clube de Portugal, o școală de jazz din Lisabona. Începând de atunci, el a colaborat cu mai mulți muzicieni din Portugalia, printre care Rui Veloso, Pilar Homem de Melo, Dulce Pontes, Sérgio Godinho, José Mário Branco, Maria João și Mário Laginha. În context internațional, el a colaborat cu Wayne Shorter, Paulo Moura, Cliff Korman, Rick Lathan, John Stubblefield, Frank Colon, Manu Katche, Luiz Avelar, Ivan Lins, printre mulți alții. În prezent, formează o trupă alături de Jan Garbarek, Trilok Gurtu și Rainer Bruninghaus.

Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Alte evenimente

Descoperă tot programul