Program
oct.

7

16:00
oct.

7

17:00
  • Concert

Petre Ionuțescu & Fluidian / Sebastian Spanache | Timișoara Jazz Festival

Podul de Fier
Str. Andrei Mureșanu, nr. 2
Program
Sâmbătă, 16:00-17:00
Acces gratuit

în cadrul Timișoara Jazz Festival 2013, ediția XIII

Petre Ionuțescu, cunoscut și sub numele de Trompetre, este trompetist, artist multi-instrumentist, compozitor și producător muzical. Este membru fondator al formațiilor FunkyGrowl, Blazzaj și fondator al asociației Romanian Brass Society. A colaborat cu diverși artiști de pe scena muzicală românească precum Alexandrina, Subcarpați, Negura Bunget, Thy Veils, Makunouchi Bento și alții. Începând din 1995 și până în prezent desfașoară o prolifică activitate concertistică, pe scena națională și internațională. Participă la festivaluri importante printre care Gărâna Jazz Festival, Festivalul Plai Timişoara, Timișoara Jazz Festival, Stuffstock Vama Veche, Peninsula – Tg.-Mureș, Untold Cluj, Jazz in the Park, Samfest Jazz Satu Mare, Smida Jazz, JazzTM Timișoara, Sziget Festival, Wave Gotic Treffen Leipzig, With Full Force Löbnitz, împărțind scena cu artiști renumiți (Al Jarreau, Al de Meola, Tricky, Jazzanova etc).

În 2013 pune bazele proiectului solo Trompetre, căruia i s-au alăturat pe parcurs mai mulți colaboratori și prieteni din zone artistice diferite. În anul 2022 este recunoscut ca Trompetistul Anului, Timișoara Jazz Award.

 

Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Alte evenimente

Descoperă tot programul