Program
oct.

7

12:00
oct.

8

23:59
  • Instalație

Pop-Up Device For Experimenting Margins de Lera Kelemen

Parcul Corneliu Coposu
Bd. Corneliu Coposu
Acces gratuit

Pop-Up Device for Experimenting Margins este o instalație de tip intervenție în spațiul public, realizată de artista Lera Kelemen. Lucrarea are ca punct de plecare studiile prezentate pe www.camineinmiscare.ro, care tratează, din diferite perspective, termenul de frontieră.

Instalația constă într-o structură care reproduce modelul unei case tipice bănățene, cu fronton de tip baroc rural, pornind de la dihotomia spațiu domestic/spațiu public. Prin Pop-Up Device for Experimenting Margins, modelul căminului regional este reprodus printr-un contur iluminat care relevă elemente formale și structurale ale arhitecturii de acest tip, transpunându-le în spațiul public urban.

Recontextualizarea spațială atrage atenția, pe de o parte, asupra casei ca document al lumii rurale arhaice pe cale de dispariție, iar pe de altă parte, asupra ideii de definire și delimitare a spațiului prin granițe. Discursul conceptual al acestei lucrări invită audiența să-și pună întrebări legate de modul în care ne definim propriile spații intime/personale/domestice, cum le raportăm la spațiul celuilalt sau la cel social și ce fel de relații se nasc între toate aceste tipologii spațiale. Instalația invită la interacționare prin mișcare, plasând publicul într-o experiență colectivă și atrăgând totodată atenția asupra migrației ca fenomen al mișcărilor între populații sau indivizi.

Acest eveniment face parte din Celebrarea orașului (6-8 octombrie 2023), program organizat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Alte evenimente

Descoperă tot programul