Program
oct.

7

11:00
oct.

7

14:00
  • Tur ghidat

Tur ghidat HerCity

Parcul Justiției
Timișoara, Parcul Justiției
Organizator
Asociația SPICC
Program
Sâmbătă, 11:00-14:00

În spatele imaginii convenționale, Timișoara ascunde profiluri neexplorate și istorii încă nedezvăluite. Turul ghidat HerCity oferă o imagine alternativă a orașului, un itinerariu feminin, menit să vizibilizeze prezența femeilor și să le reconecteze astfel cu trecutul și prezentul unei istorii și culturi urbane comune.

Publicul este invitat într-o plimbare neobișnuită, de-a lungul unui traseu simbolic, în care obiectivele turistice vor fi transformate în tot atâtea pretexte pentru a relata povești despre femeile care le-au marcat.

Ghizi vor fi voluntarele SPICC, tinere feministe, care, rând-pe rând, vor da viață femeilor de demult, istorisindu-le povestea.

Turul ghidat HerCity este parte a proiectului „Her City, Our Europe”, care aduce un omagiu femeilor care au marcat cultura Timișoarei și celor care au militat pentru unitatea Europei, propunând publicului timișorean un periplu prin istorii mai puțin știute, ce vor reconfigura istoria, cultura și geografia orașului și-a Europei, recuperându-le dimensiunea feminină.

Prin trei experimente culturale inedite, proiectul contribuie la conturarea unei identități comune, europene și a unui viitor inclusiv, din care femeile sunt parte integrantă.

Dacă HerCity desenează harta feminină a Timișoarei, HerEurope vizibilizează aportul femeilor la construcția europeană, iar HerParty celebrează energia și curajul predecesoarelor, prin intermediul unui eveniment muzical susținut de femei care au abordat genuri muzicale neconvenționale, onorându-le ca surse de inspirație și veritabile modele.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara–Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Alte evenimente

Descoperă tot programul